22. juni 2014

En tur i det midtjyske

Tandskov trial 2014

Tandskov er et af de løb på sæsonen jeg ser mest frem til. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor. Jeg synes bare det er et godt område, og så er det jo altid spændende at se hvad MTS har fundet på af sektioner til os. Igen i år skinnede solen, så vi kan vidst ikke tillade os at klage. Tandskov er et område der bliver trænet i en gang imellem, men sektionsbyggerne er altid gode til at bygge sektioner der tvinger kørerne til at køre lidt anderledes end de plejer. Ydermere er området udvidet således at der bliver sat et par sektioner i et område hvor der normalt ikke trænes i Tandskov. Området var knastørt så støvet fra skovbunden satte sig i hovederne på dem der havde det hårdt. Knastør skovbund krydret med en omgang rødder og lidt teknisk snævre sektioner kunne snildt give anledning til strafpoint på nærmest flad jord.

Trial handler nødvendigvis ikke altid om at blæse op ad den stejleste bakke eller køre over den største sten. Trial handler om at have kontrol over sin motorcykel og at kunne styre den igennem alt slags terræn. Nogle gange kræver det mod og held at gennemføre en sektion på nul strafpoint. Andre gange handler det om at holde koncentrationen og fokusere 100 % på at holde sit spor og køre præcist. I Tandskov er der ingen store sten eller meget høje kanter, så det må nødvendigvis være en smugle snævert og teknisk for at sværhedsgraden kan opretholdes. Sektionsbyggerne har i år fået sat nogle gode sektioner med en tilpas sværhedsgrad. Så vidt jeg husker, så var nogle af sektionerne til Tandskov 2013 meget snævre og der var sat rigtig mange skilte i sektionerne. Dette var ikke tilfældet i år synes jeg. Der var ikke nogle af sektionerne der var umulige at køre på nul, men koncentrationen skulle være i orden for at det kunne lade sig gøre. Sektionsbyggerne skal have ros for deres arbejde.

I år var der sat 8 sektioner. Med mange startende kører er det svært at undgå kø til sektionerne først på løbet, men bedømmerne var gode til at få lukket folk igennem sektionerne således at køerne forsvandt. Bedømmerne skal også have ros for deres arbejde i dag. Det er ofte dem der sørger for at der er flow i sektionerne på dagen og det må man sige at de sørgede for i dag.

Af gode resultater fra Rebild trialsport kan nævnes:

Sofie Sørensen sneg sig igen foran alle drengene i B-klassen og snuppede en førsteplads i denne klasse med sikker kørestil under hele løbet.

Morten Andersen kørte noget usikkert på første omgang ifølge ham selv. Måske var han bagstiv, eller også havde han glemt brillerne oppe i bilen? Det gik i hvert fald over og Morten kørte kanon godt på de sidste omgange. Dette var nok til at sikre sejren i elite-klassen.

Frederik Krage, som for resten også er nykåret danmarksmester i kadet-klassen, sikrede sig en sejr i C-klassen. Mon ikke vi ser ham i den gode ende af de højere klasser når han bliver lidt ældre.

Åge og Nicolai Schmidt, far og søn, har en evig kamp om hvem der er den bedste af de to. I dagens løb trak Åge det længste strå og tog en førsteplads i Classic-klassen med imponerende 0 strafpoint. Nicolai måtte ”nøjes” med en 3. plads denne gang.

Som jeg nævnte tidligere, så er Tandskov et af de løb jeg ser mest frem til i sæsonen. Tandskov har gode parkeringsforhold med masser af plads. 2 dages trialløb har vi ikke rigtig i Danmark, så måske Tandskov kunne blive det første? 2 dages eller ej, så glæder jeg mig i hvert fald til at køre løb i Tandskov igen i 2015!

/Kristian Jørgensen

2014 © Rebild TrialSport. All Rights Reserved