13. september 2014

Trial des Nations dag 1

Dag 1 plejer at være en træningsdag for Danskerne. Der er nemlig ikke løb for herrerne (det kommer i morgen), men der er Trial des Nations for pigerne.

Men i år er der jo Danske piger med i TdN for første gang – noget der bliver lagt mærke til ude i verden.
Trial er på vej frem for kvinderne – for VM afdelingen i går, er den hvor der har været flest deltagere nogensinde – lige som dagens TdN for kvinder er den hvor der har været flest deltagne nationer.
Ikke mindre end 13 Lande stillede med hold i lørdagens TdN for kvinder.
Danskerne klarede sig flot – specielt når man tænker på hvor hurtigt det er gået for de to danske piger, Sofie Sørensen og Fie Andersen. Det er ikke mange år siden at de forelskede sig i sporten, og nu kører de rundt i Danebros farver i Andorra. Sektionerne var vanskligere end pigerne er vandt til fra den Danske liga – men sådan er det jo når man er til VM. Transportruten var speciel hård. Med 400m højdeforskel fra den sektion der var laves til den der lå højest, var der lagt op til at transportruten var hård, og teknisk udfordrende – og vi kan berolige jer med at det var den også.


Danskerne sluttede på en 13 plads – altså på en sidste plads, men det var også forventeligt når man ser på de mere rutinerede nationer som de Danske piger skulle slås med. Med 212 points, var der et stykke ned til de 162 som nummer 12 (Irland) havde – men det er bestemt ikke uopnåeligt. Samtidigt skal det nævnes at Danmark kun stillede med 2 ud af mulige 3 piger til start – dette giver en naturlig ulempe når det dårligste resultat må trækkes fra i hver sektion (de bedste 2 resultater gælder). Men mon ikke at det bliver muligt at finde en tredje pige til holdet, når vi skiver 2015?

Stort tillykke, og en dybtfølt respekt til Fie og Sofie for at have skrevet Danmarks historie.

 Some description

Some description

Some description

Some description

 

2014 © Rebild TrialSport. All Rights Reserved